Yin Yoga

Yin Yoga er en anden måde at træne kroppen på. Et intelligent supplement til muskel- og styrketræning, fordi Yin Yoga er træning af bindevævet. Der er tale om siddende og liggende yoga stillinger, hvor du strækker og presser bindevævet. Du er muskulær passiv i det område du arbejder med og du holder strækket i 3-5 min – endda helt op til 10 min – så ledbånd, sener og det øvrige bindevæv, der udgør kroppens lim, stimuleres til at blive stærkere, væskefyldt og mere fleksibelt.

Der er især fokus på området omkring hofter, bækken og lænd. Omdrejningspunktet for hele den oprejste krop. Der hvor vi er mest bundet op af sejt bindevæv i form af ledbånd og sener. Området skal være super stærkt og godt bundet op, da rygsøjlen er plantet ned i bækkenet og hele kroppens vægt holdes fast her. Men en vis form for fleksibilitet er nødvendigt for at området ikke stivner, blokerer for blod og lymfe eller giver smerter fra indeklemte nervebaner.

Yin Yoga forsinker den aldersrelaterede udtørring af kroppen. Livet er i konstant bevægelse og et faktum for os alle er, at vi bliver ældre og mere tørre som bladene på træerne og æblerne på jorden om efteråret. Vi bliver mere yin-agtige. Bindevævet krymper naturligt lidt hver dag, og derfor føler vi os mere stive med alderen. I strækkene trækker vi knoglerne en anelse fra hinanden, så livsenergi og kropsvæsker kan flyde frit. Vi stresser kroppen positivt til at blive stærkere og til at kunne optage mere væske til at smøre leddene. Når du skiftevis strækker og presser, vil vævet, ligesom en svamp, have en større sugeevne.

Læs mere om Yin Yoga i artikel fra FEMINA 52/2015 og i Sund Forskning //MIG// 02/2016, My8days YOGA HAS NO AGE fra 07/2017 og  Magasinet Sundhed fra 04/2018. Fire programmer fra Magasinet Sundhed april – juli 2018 (se vidoerne her). Programmet og artiklen fra FIT LIVING august 2018. Programmet og artiklen fra PRANA/YOGA sepember 2018.

Hent de fem programmer fra “Yin Yoga – stræk dig til velvære” Vol. 1

Hent de fire første programmer på hver 20 minutter fra “Yin Yoga – stræk dig til velvære” Vol. 2 for Fødder & Ankler, Hofte & Sæde, Lænd & Ryg og Nakke & Skuldre.

Variationer af twist – et helt lille program i sig selv lige til at printe!