Smerte i Yin Yoga …

”I min krop er der ubehag og endda smerte, når jeg overgiver mig til tyngekraften og bliver der. Men der er forskel på smerte. Den gode smerte som ved en gang massage og den dårlige som ved et spark over skinnebenet. Udfordringen i Yin Yoga er at finde den hårfine balance mellem brugbar smerte og den nedbrydende smerte. Du skal ud i yderstillingerne for at stresse kroppen til at bygge ud og blive stærkere, men gå ikke så langt, at kroppen ”bliver bange” og beskytter sig selv, ved at spænde op og udsende virkelig smerte. Gå langsomt til din grænse og bak så lidt. Lyt til kroppen, berolig kroppen og overgiv dig så i en uanstrengt anstrengelse”.

Sådan plejer jeg at sige til deltagerne. I denne uge faldt jeg over samme forklaring, men med lidt andre ord. Det er altid godt at høre de samme ting med forskellige ord.

  • Et spark over skinnebenet er smerte, der kommer ind i kroppen udefra.
  • En god gang massage er smerte, der forlader kroppen.

Ved massage og Yin Yoga er den smerte, du oplever, væv der bliver puffet, skubbet og trukket fra hinanden. Væv der løsnes efter at have været klistret sammen på grund af manglende bevægelse og spændinger i kroppen. Ahhhh det er dejligt – især bagefter. Så breder velværen sig.

Smerten er virkelig. Den opleves og føles og tænkes og mærkes og tænkes og tænkes og puha … Men mind dig selv om ovenstående. Kan det være, at de beskeder dit nervesystem sender til hjernen ikke er helt i overensstemmelse med situationen. Er der virkelig fare på færde? Træk vejret og berolig krop og sind. Lyt til kroppen og bak, hvis du er gået for langt.

Kærligst

Yvonne

Halv Sadel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *