LUFT

Vinden blæser helt af sig selv – automatisk og uden for din kontrol. Du ser, hvad den gør ved træerne og dit hår, og hvordan den skaber energi ved at få vingerne på møllerne til at dreje, sejlbåde til at sejle og flag til at blafre. Men du kan faktisk ikke se den. Du ved bare, den er der!

Åndedrættet er med dig altid. Helt automatisk og ganske gratis. Du kan leve uden mad i ugevis. Uden vand nogle få dage, men uden ilt i blot få minutter. Du skænker det ikke en tanke. Livet begynder med en indånding og ender på en udånding. Det, du fylder ind mellem de to yderpoler, blot en tankestreg, er afgørende for kvaliteten af din tid her på Jorden. Åndedræt er liv.

Helt konkret

I min dagligdag tjekker jeg flere gange om dagen, hvordan jeg trækker vejret. Hvordan har jeg det? Trækker jeg vejret hurtigt, overfladisk, langsomt eller dybt, eller holder jeg faktisk vejret? Det fantastiske er, at selvom åndedrættet er automatisk, kan du delvis kontrollere og regulere vejrtrækningen. Gøre den dyb og langsom, så krop og sind igen falder til ro.

I min Yin Yoga-praksis anvender jeg åndedrættet til at hvile min opmærksomhed på, som et anker, mens jeg er i stillingen. Se Yin Yoga-princip nr. 3 (Find roen) på side 32. Jeg kan observere min vejrtrækning, jeg kan gøre den langsom og berolige nervesystemet, eller jeg kan føre vejrtrækningen derhen i kroppen, hvor jeg har brug for at skabe plads og slippe spændinger.

LUFT – tillad vindene at komme ind

Ovenstående er et uddrag fra ”YIN YOGA stræk dig til velvære” Vol. 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *