JORD

Jorden er dit hjem. Du lever på den og af den. Det er her, alting udspringer fra. Som din rygsøjle rejser sig fra roden i dit bækken, sådan knejser træerne mod himlen med roden solidt plantet i jorden. Jorden er det mest grundlæggende; dine rødder, dit fundament, dit hjem. Herfra kan du bygge videre.

Jordens tyngdekraft trækker i dig helt inde fra dens midte. Det er tyngdekraften, der gør, at du ikke er vægtløs og svæver væk, men kan gå oprejst her på Jorden. Ligesom træerne ikke ville kunne strække sig op mod himlen, hvis de ikke blev holdt fast af tyngdekraften.

Generelt kan man sige, at Jordens tyngdekraft stresser kroppen til at bygge ud og blive stærkere. Bare ved at stå eller sidde stille er der en belastning til stede, der gør, at kroppen straks bygger ud. Kroppen sender kalk ud i knoglerne, musklerne kommer på arbejde og presses også til at blive stærkere. Det er derfor, man beder selv meget syge mennesker om at sætte sig op og komme op og ud og gå eller stå lidt hver dag.

Helt konkret

I min dagligdag prøver jeg at være bevidst om, at jeg altid er støttet både fysisk og mentalt. Når jeg er stående og gående, kan jeg strække mig op mod himlen, fordi jeg bliver holdt fast af tyngdekraften. Det giver en flot holdning og en let gang.

I min Yin Yoga-praksis er det fra fundamentet (den del af kroppen, der støtter i underlaget), at jeg kommer ind i stillingerne. Det er det første fokus, jeg har, når jeg skal finde mig til rette i en stilling. Når jeg ligger ned, kan jeg give helt slip, overgive mig til tyngdekraften og aflevere kroppen til underlaget.

Kort sagt: JORD – stræk dig fra dit fundament

Ovenstående er et uddrag fra ”YIN YOGA stræk dig til velvære” Vol. 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *