Jeg tager på Vipassana retreat de næste 10 dage!

Fra den 6. – 17. december er jeg i Sverige på Vipassana retreat. Her skal jeg, udover at jeg skal være stille, meditere 10 timer hver dag i 10 dage. Det har jeg længe ønsket mig at prøve, og jeg glæder mig helt vildt. Men hvad er Vipassanna?

Vipassanna som betyder at se ting, som de virkeligt er, er en af Indiens ældste meditationsteknikker. Teknikken blev genopdaget af Gotama Buddha for mere end 2500 år siden og han underviste i den som en universel metode til at løse universelle problemer.

Vipassana-teknikken er en vej til selvforandring gennem selviagttagelse. Den fokuserer på den tætte forbindelse mellem sind og krop. Denne kan erfares direkte ved disciplineret opmærksomhed på kropsfornemmelserne, der former kroppens liv, og som konstant er i samspil med og betinger sindet.

De naturlove der styrer vores tanker, vurderinger, følelser og kropsfornemmelser bliver tydelige for os. Gennem direkte erfaring lærer vi at forstå, hvordan vi udvikler os og hvordan vi falder tilbage, hvordan vi skaber lidelse og hvordan vi befrier os selv fra det. Vores liv bliver kendetegnet ved øget opmærksomhed, klarhed, selvkontrol og fred. Her kan du kan læse mere om Vipassanna.

På billedet kan du se mit daglige program. Når jeg kommer tilbage, vil jeg på et tidspunkt prøve at beskrive mine oplevelser.

Jeg ønsker dig en velsignet december

Yvonne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *