ILD

Ilden er menneskets ældste og mest betydningsfulde opdagelse. Ilden ændrede hele vores civilisation. Med den fik vi varme og lys og kunne bosætte os i mørke og kolde egne. Vi kunne tilberede kød og planter over ilden, lave redskaber og brænde keramik.

Ilden har til alle tider været et symbol for renselse og forvandling. Ilden er forbundet med egenskaber som lidenskab, handlekraft og engagement og med handlinger som afbrænding af hekse, den olympiske flamme og ildceremonier som firewalking.

Ilden er på det ydre plan livsnødvendig for vores eksistens her på Jorden. På det indre plan repræsenterer den din indre ild, din livsgnist og personlige drivkraft. Find din passion, det du brænder for, og lad ilden transformere frygt og tvivl til handling. Lad ilden brænde stille og vedholdende. Lad den ikke brænde ud. Brænd ikke dit lys i begge ender.

Helt konkret

I min dagligdag er jeg meget bevidst om, at jeg har en indre ild – et drive – der er stort. Jeg kæmper konstant med at ville for meget og plastre kalenderen til, for på den måde at udmatte mig selv på den lange bane. Men omvendt er det netop mit drive, min ild, der gør, at jeg får udrettet noget. Jeg øver mig i at finde balancen.

I min Yin Yoga-praksis er jeg opmærksom på ikke at gå for hurtigt frem, ikke komme for langt ind i en stilling og ikke være for ambitiøs. Men samtidig er det ilden, der transformerer mig. Den gør handling til forvandling. Så jeg øver mig i at finde balancen mellem ikke for meget, ikke for lidt, men lige tilpas, så jeg bevarer en sagte ild.

ILD – lad ilden transformere dig

Ovenstående er et uddrag fra ”YIN YOGA stræk dig til velvære” Vol. 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *