Hvorfor meditere?

Fordi det giver dig en ny forståelse af dig selv og verden omkring dig. Et fælles menneskeligt vilkår er, at vi alle søger glæde og helst vil undgå lidelse. Livet bevæger sig ikke bare i en lige linje, men svinger frem og tilbage mellem lys og skygge.  Evigt foranderligt, finurligt og ofte vidunderligt. Med meditation som redskab finder du et nyt perspektiv at anskue livet ud fra. Ligesom når du sejler ud fra en strand og pludselig ikke kun ser stranden men hele kystlinjen.

Med en meditations praksis er du ikke så nem at vælte. Du anderkender at livet er foranderligt og indeholder såvel lys som skygge. Du bliver mere nærværende og rolig med et solidt fundament at agere ud fra. Et videnskabeligt faktum er, at meditation gavner alle kroppens funktioner og processer.

Sindet: “Når alt falder på plads, så finder jeg ro”.

Jeg mediterer for at opnå en mere tilfreds grundstemning. Jeg er født med, eller har tillært mig et lidt tungt, trist og bekymret sind. Jeg kæmper med min indre brokkepige! Jeg vil ind bag tankerne, ind til min sande natur, ind til den jeg var og stadig er. Som en flagstang med et flag, hvor stangen er min uforanderlige natur og flaget er tankerne der blafrer i alle retninger. Så længe jeg følger tankerne og identificerer mig med dem, vil jeg blafre uroligt i vinden. Jeg søger varig tilfredshed og glæde, uanset om der er lys eller skygge i mit liv.

Sjælen: “Find roen og alt andet vil falde på plads”.

Der findes rigtig mange bøger og kurser om meditation. Det kan være svært at vælge, så start med små smagsprøver. Der er mange muligheder og mange veje. Den metode der optager mig i øjeblikket er ”vipassana meditation”, som er en buddhistisk metode. Det har intet med religion at gøre. Meditation er for alle, med et sind de gerne vil forandre. Jeg kan derfor varmt anbefale dig at læse ”Glæden ved at være til” af Yongey Mingyur Rinpoche som er en buddhistisk munk, der har en fantastisk evne til at formidle det lidt mystiske og meget uhåndgribelige med genkendelige dagligdags ord tilsat megen humor. Han kommer til ”Den Sorte Diamant” i København til august. Læs mere og tilmeld dig her.

Kærligst

Yvonne

Yvonne0191

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *