Den lettere version …

I sidste uge testede du din fleksibilitet. Hvis det var meget svært, måske endda umuligt at komme op og ned fra gulvet med krydsede ben, så kan du træne dig op med nedenstående simple øvelse.

  • Stå med fødderne i lidt mere end hoftebreddes afstand. Lad fødderne pege lidt udad og sæt dig så langsomt på hug så langt, du kan. Du kan fx lægge et par yogablokke ovenpå hinanden eller bruge en lille skammel til at sidde på.
  • Skift roligt stilling fra stående til siddende, så du træner din muskulatur i benene. Hvad du måske ikke er klar over er, at denne bevægelse kræver nogle gode mave- og rygmuskler, så dem får du trænet samtidigt.


Du skal selvfølgelig starte med at sætte ind der, hvor du har dit svageste punkt. Der hvor du er mest ufleksibel eller svag. Det kunne være dine ankler. Så bøj og stræk ankelleddet som i ”Naturstillingen” og ”Tordenkilestillingen” på billedet.

Natur og Tordenkile

Husk også at side og vip lidt med foden og tæerne. Ved hver en bevægelse går kroppen i gang med at producere smørelse til leddet, så du nærer dine led ved at bevæge det.

Hvad kan du mere gøre? Begynd med at leve mere på gulvet. Begynd i det små. Med tiden kan du tilbringe mere og mere tid på gulvet. Hvis du ikke har tæppe på gulvet, så brug en plaid eller et vattæppe som underlag. Betragt det som en del af din Yin Yoga praksis. Her er et par forslag. Spis ved sofabordet siddende på gulvet. Brug kun din mobil og tablet, når du opholder dig på gulvet.

Måske er det balancen der driller dig, når du skal op og ned fra gulvet. Hvor sidder balancen? Hvordan kan du forbedre den? Det kan du læse om i næste uges indlæg.

Kærligst

Yvonne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *