ÆTER

I de gamle filosofier består det fysiske legemes genpart af æterisk stof – livskraft/energi – også kaldet prana, chi eller ki. Du har denne energi, dette æterlegeme, til fælles med alt levende; al celledeling og forplantning. Uden denne livskraft var alting dødt. Æterlegemet, også kaldet energilegemet, indeholder, opsamler og fordeler din energi. Det sker via meridianbaner og chakraer (se foregående kapitel side 38). Dette energilegeme er ansvarligt for, at alle kroppens celler får den energi, de skal bruge. Energien strømmer ind til alle organer og væv. Alt har et energilegeme: planter, dyr, sten og planeter. Jordens atmosfære er klodens energilegeme.

I oldtidens kemi havde man en teori om, at alt stof var opbygget af et urstof, og at dette urstof var vand. Teorien blev dog kasseret og erstattet af ”de fire elementer”: jord, vand, ild, og luft. Det var Platon, der senere tilføjede æter; det element himlen er skabt af. En usynlig rummelig luft, der fylder hele universet. Den teori blev dog forkastet af videnskaben. Senere blev konklusionen i Einsteins relativitetsteori, at æteren var overflødig, da den ikke påvirkede noget fysisk og vice versa. Afskaffet blev den, eller interessen for æter i hvert fald. Den dag i dag er æters eksistens ikke strengt videnskabeligt bevist. Men måske kvantefysikken vil åbne for en helt ny viden. Interessen for et menneskeligt energifelt vokser.

Helt konkret

I min dagligdag tænker jeg på æter som energi. Jeg er meget opmærksom på, at alt er udveksling af energi. Jeg fornemmer, om min egen og andres energi er god eller dårlig. Hvordan er stemningen? Jeg prøver at huske, at også følelser bare er forbigående energistrømninger.

I min Yin Yoga-praksis ved jeg, at jeg opløser blokeringer og spændinger i kroppen gennem stillingerne. På den måde skaber jeg plads til, at energien frit kan flyde ind i alle led, væv og celler for optimal balance og sundhed. Læs mere om energibegreber på side 36.

ÆTER – få energien til at flyde

Ovenstående er et uddrag fra ”YIN YOGA stræk dig til velvære” Vol. 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *